KAVIÁROS UBORKA TOJÁSSAL (Zenszai)
Hozzávalók:
4 kemény tojás
1/2 teáskanál pirított szezámmag
1/2 kávéskanál só
1 nagy uborka
4 evőkanál piros kaviár
2 burgonya
2 evőkanál olaj
4 tisztára mosott krizantémlevél
Szakeivás közben kiváló előétel és étvágycsináló a Zenszai.
Kis tálkákra tálaljuk, mindenkinek külön-külön. Helyezzük a félbevágott és szezámmaggal megszórt tojásokat a krizantémlevelekre. Vágjuk félbe az uborkát hosszában, majd keresztben úgy, hogy 5-6 cm-es darabokat kapjunk. Minden darab uborkát a közepéig hasítsunk be. Az egyik bevágott részt óvatosan emeljük fel, és fogpiszkálóval rögzítsük a be nem vágott részhez. A kaviárt tegyük a "vitorla" alá. A burgonyából vágjunk szeleteket, és formáljunk belőle betűformákat. Az A betűt például úgy alakítjuk ki, hogy az egyik burgonyaszeletet három egyenlő részre osztjuk, hosszában két helyen bevágjuk, és a bevágott részeket egymás alá tűzzük. Majd a forró olajban kisütjük.