Tartalomjegyzék

NYERSEN FOGYASZTHATÓ FALATOK (Szasimi)

Hozzávalók:

2 csomag retek
2 közepes nagyságú kígyóuborka
1 sárgarépa
4 krizantémlevél
35-40 dkg filézett hal (ponty, süllő vagy harcsa)
4 teáskanál tormakrém
2 evőkanál szójaszósz

A megtisztított retket vágjuk vékony szeletekre, és kevés vízben hagyjuk állni. Ha erős íze van, és ezt meg akarjuk szüntetni, öntsünk rá egy teáskanál szójaszószt. Az uborkát és a sárgarépát vágjuk 8-10 cm-es darabokra, majd vékony csíkokra. A halat vágjuk 5 cm-es oldalhosszúságú, négyszögletes darabokra. A tálaláskor ízlésesen helyezzük el a halszeleteket és a zöldségféléket. Díszítsük krizantémlevelekkel, mely kellemes illatot is áraszt.
Kis tálacskákba mindenkinek tegyünk 1 teáskanál tormakrémet és 2 kávéskanál szójaszószt, a fogyasztás előtt mártogassuk bele a falatokat.