Tartalomjegyzék

GYÖMBÉRES SERTÉSSÜLT (Butaniku no shogajaki)

Hozzávalók:

2 gyömbérgyökér
3 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál szake vagy száraz sherry
50-60 dkg sovány sertéshús vagy kicsontozott hosszúkaraj
1 evőkanál olaj
Díszítésül: retek, uborka, petrezselyemzöldje

Reszeljük le az egyik gyömbérgyökeret (vagy vegyünk 1 teáskanál gyömbérport), és tegyük a szójaszósszal összekevert szakébe (illetve száraz sherrybe). A hússzeleteket 10 percig pácoljuk ebben a lében, majd tegyük fel forró olajba sülni. A másik gyömbérből vágjunk kis szeleteket, és azt helyezzük a húsra. A hús mindkét oldalát süssük barnára. Takarjuk le a serpenyőt fedővel, és egészen kis lángon süssük még 8-10 percig.
Tálaláskor díszíthetjük petrezselyemzölddel, retekkel és uborkaszeletekkel.