Tartalomjegyzék

TÖLTÖTT PULYKA

Hozzávalók:
1 fiatal pulyka
1 csésze szilvakopót
1 csésze sárgabarackkompót
1 csésze zsemlemorsza
2 kávéskanál citromlé
1 kávéskanál méz
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál bors
1/2 kávéskanál pirospaprika
1/2 kávéskanál fahéj
3 kávéskanál libazsír

A barackot, a szilvát, a morzsát, a mézet és a fahéjat jól elkeverjük. Megtöltjük vele a pulyka belsejét. Megsózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és fóliába göngyöljük. A sütőbe helyezzük és közepes lángon sütni kezdjük. Időnként ellenőrizzük, hogy megpuhult-e már. Amikor mát puha levesszük a fóliát, kicsit zsírral mindenütt bekenjük, majd mind a két oldalát ropogósra sütjük.