Tartalomjegyzék

HUSLEVES MACESZGOMBÓCCAL

hozzávalók:
1 kg marha- vagy baromfihús
1 leveszöldség
1 evőkanál só
szemes bors
szerecsendió
sáfrány
A gombóchoz:
5 tojás
5 evőkanál libazsír
15 evőkanál maceszliszt
1 kávéskanál só
őrölt bors
gyömbér

A húsból, a zöldségekből és a fűszerekből szép aranysárga levest főzünk.
Mire a hús csaknem puha már össze kell állítanunk a gombóc tésztáját is.
A tojásokat, a zsírt és a fűszereket jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Pár percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és a forró vízbe tesszük. Kétszer-háromszor megforgatjuk a gombócokat, tálaláskor minden tányérba teszünk egy-két gombócot és rámerjük a húslevest.