Tartalomjegyzék

KNISESZ

Hozzávalók
2 csésze liszt
1 tojás
3 evőkanál libazsír
1 csésze hideg víz


A töltelékhez:2 csésze, főtt, tört burgonya
1 evőkanál libazsír
2 apróra vágott hagyma
1 kávéskanál só
csipetnyi őrölt bors
és ha van 5-6 szem libatöpörtyű
A lisztet, a tojást, a zsírt, a vizet és sót összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A töltelékhez egy evőkanál zsírban sárgára dinszteljük a hagymát, eldolgozzuk a burgonyával és az apróra vágott töpörtyűvel, sóval, borssal. A tésztát igen vékonyra kinyújtjuk, a derelyevágóval nagyobb négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe teszünk a töltelékből, ha tésztát háromszögletűre hajtjuk és a kizsírozott tepsibe tesszük, 180 fokon kisütjük.