Tartalomjegyzék

FLODNI

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
60 dkg cukor
3 tojás sárgája
7 dl fehér bor
1 kg alma
20 dkg darált dió
20 dkg darált mák
1 közepes nagyságú üveg szilvalekvár
1 csomag mazsola
1 szelet főzőcsokoládé
1/2 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál darált szegfűszeg
1/2 kávéskanál reszelt narancshéj

A lisztet, a margarint, a tojássárgáját ízlés szerint cukorral és kevés borral nyújtható tésztává gyúrjuk. Öt részre osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen. Vékonyra nyújtjuk őket, a nagyobbra hagyott tésztából nyújtotta kibéleljük a tepsit, a máktölteléket rákenjük a tésztára. Ezután ráhelyezzük a következő tésztalapot, erre tesszük az almát (amit előzőleg meghámozva , vékony szeletekre vágva a maradék borban megpároltunk és fahéjjal, cukorral, a darált szegfűszeggel ízesítettünk). A következő tésztalapot ráhelyezzük, erre halmozzuk a diótölteléket. A negyedik tésztára kenjük a szilvalekvárt. Az utolsó tésztával beterítjük, tojássárgájával megkenjük a tetejét és lassú tűzön kisütjük.