Tartalomjegyzék

AS-LEVES

Hozzávalók:

10 dkg szárazbab
10 dkg rizs
10 dkg lencse
1 erőleveskocka
2-2 csokor kapor,
zeller,
hagyma- és petrezselyemzöldje
25 dkg spenót
8 dl joghurt
1 vöröshagyma
1 kávéskanál mentafű
1/2 kávéskanál őrölt bors
csipetnyi só
1 evőkanál olaj

A babot az előző napon beáztatjuk. A rizst, a babot és a lencsét másfél liter vízben föltesszük tőzni. Hozzáadjuk az erőleveskockát. Amíg a leves fő, a jól megmosott kaprot, a zeller-, a hagyma- és a petrezselyemzöldjét és az apróra vágott spenótot beletesszük a levesbe. Még mintegy 15-20 percig lassú lángon főni hagyjuk. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Utána a levest levesszük a tűzről, s ha egy kissé kihűlt, hozzáöntjük a simára kevert joghurtot. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban egy kávéskanálnyi mentafűvel szép aranyszínűre pirítjuk, és a leves tetejére hintve tálaljuk. Melegen és hidegen egyaránt ízletes.