Tartalomjegyzék

TEAKEBAB

Hozzávalók:

4-5 szelet marhahús
4-5 közepes nagyságú hagyma
5-6 nagyobb burgonya
2-3 alma vagy birsalma
(nyáron kiegészíthetjük 3-4 zöldpaprikával és paradicsommal, 1 szál kockára vágott rebarbarával)
1 kávéskanál só
őrölt bors és paprika

A hagymát és burgonyát vastag karikákra vágjuk. Hozzávesszük a marhahúst. A lábasba rétegenként helyezzük el az étel alkotóelemeit: először 2 karikákra vágott hagymát teszünk bele, erre kerülnek a marhahússzeletek, a húsra ismét teszünk 2-3 karikákra vágott hagymát, ezt követi a karikákra vágott burgonya, s végül a felszeletelt alma vagy birsalma. Az egészre margarint szeletelünk, s leöntjük 1 pohár vízben feloldott, 7 dkg sűrített paradicsommal. Ne feledjünk minden egyes réteget megsózni, de más fűszerekkel is ízesíthetjük. Közepes erősségű lángra tesszük, s miután felforrt, a lángot kisebbre vesszük.