Tartalomjegyzék

VEGYES SAVANYÚSÁG PADLIZSÁNNAL

 

Hozzávalók:

1 kg fiatal, kisméretű, vékony héjú padlizsán
2 csomó petrezselyemzöldje
22 dkg zöldpaprika
1 fej fokhagyma
1 teáskanál mentafű,
borsikafű,
bazsalikom,
tárkony
2 evőkanál só
1-1/2 evőkanál alma- agy borecet az ízesítéshez

A padlizsánokat hámozzuk meg, vágjuk fel hasukat, és 1-1 evőkanál ecettel, és sóval ízesített vízben félig főzzük meg. Vegyük ki a vízből és tegyük őket szitára, hagyjuk ott, amíg teljesen meg nem szikkadnak. Ezalatt készítsük el a tölteléket. A megmosott, lecsepegtetett petrezselyemzöldet, fokhagymát, zöldpaprikát vágjuk apróra. Jól sózzuk meg, mentafűvel, borsikafűvel, bazsalikommal, tárkonnyal és kevés ecettel jól keverjük össze. Egy óráig hagyjuk állni. Utána töltsük meg vele a padlizsánokat. Rakjuk üvegbe, és annyi alma- vagy borecetet öntsünk rá, hogy teljesen ellepje. Az üvegeket zárjuk le. Egy hétig hagyjuk állni. Utána már fogyasztható, de télire is elrakható.