Tartalomjegyzék

POLO

Hozzávalók:

1/2 kg rizs
2-3 burgonya
3 evőkanál olaj
15 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál só

A rizst előző este erősen sós vízben beáztatjuk. Másnap a rizsről a vizet leöntjük, és feltesszük 2-3 liter forrásban levő sós vízben főni. Addig főzzük, amíg félig meg nem puhul. (Vigyázzunk, nem szabad szétfőnie!) Ezután a rizst leszűrjük. A burgonyát vágjuk karikára, az olajat öntsük a lábasba, s a megsózott burgonyakarikákkal rakjuk ki az alját. A rizst tegyük a tetejére. Jól bepárnázott fedővel fedjük le. Utána olvasszuk meg a vajat vagy a margarint, s öntözzük meg vele a rizst. Kb. 30-40 percig lassú lángon pároljuk. Különféle húsételek köreteként fogyasztják.