Tartalomjegyzék

HÚSOS TÖK VAGY PADLIZSÁN
(Horeste kedu, horeste bademzsan)

Hozzávalók:

3 fej hagyma
40 dkg marhahús
5 dkg margarin
1 kg tök
5-6 paradicsom
7 dkg sűrített paradicsom
kevés citromlé
1 teáskanál só
1 kávéskanál őrölt bors és curry
2 dl olaj

A hagymát apróra vágjuk, margarinban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst, megpároljuk. Sóval, borssal, curryvel fűszerezzük. A tököt meghámozzuk, kimagvazzuk, felszeleteljük, olajban kisütjük és a hús tetejére tesszük. 1 fej finomra vágott hagymát szép aranyszínűre pirítunk, és a tök tetejére helyezzük. A lehéjazott, aprított paradicsomot a hagymára rakjuk. A sűrített paradicsomot kevés vízzel, citromlével felhígítjuk, a lábasba öntjük, és az egészet lassú lángon 20-30 percig főzzük. Ugyanígy készül a padlizsános hús is. Ezt az ételt is polóval együtt tálalhatjuk.