Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik nem fogyaszthatnak glutént tartalmazó ételeket, és tartózkodniuk kell a tojásfehérje tartalmú ételektől. Ez a palacsinta szerű lepény tölthető lekvárral, de sajttal vagy sonkával is kitűnő étel. Nem egyszerű elkészíteni, de megéri.

Nincs elérhető leírás.


Hozzávalók:
10 dkg köles liszt
20 dkg hajdina liszt
6 gramm sütőpor
3 tojás sárgája
2 teáskanál méz
1 kávés kanál só
3 evőkanál olíva olaj a sütéshez
kb. 6 dl kéz-meleg víz

A kétféle lisztet, sót, sütőport, szárazon, alaposan, habverővel, vagy géppel össze kell keverni. A tojássárgáját a mézzel habosra keverjük, és 1 dl vizet öntünk hozzá és tovább keverjük, míg szép habos nem lesz. A liszthez hozzá adagoljuk keverés közben a maradék vizet és a felvert tojássárgáját. A sütést ajánlatos vastag alapú, keskeny szegélyű palacsinta sütő edényben végezni. A palacsinta sütőt a lángra ráfordítva felforrósítjuk, majd visszafordítva tovább melegítjük és szilikon ecsettel jól kikenjük olajjal. Egy merőkanállal kimért adagot az edénybe öntünk, ahogy palacsintát szoktuk sütni, és a szélét körbe-körbe olajjal kenegetjük. Szilikon keverő lapáttal leválasztjuk a sütő karimájától. Amikor az alja megsült következik a legnehezebb művelet: egy lapos, széles késsel, vagy eszközzel meg kell fordítani, anélkül, hogy eltörne.

Scroll to top