Tartalomjegyzék

TEJSZÍNES CSIRKE ÉS TOJÁS

Hozzávalók:

1 egész csirkemell
3 kemény tojás
1/2 teáskanál fehérbors
2 teáskanál citromlé
3 teáskanál finomliszt
5 dl tej
2,5 dl tejszín

3 teáskanál vaj
3 teáskanál hagymapor
1 paradicsom (díszítésül)
1 babérlevél

Főzzük a csirkemellet a babérlevéllel, míg megpuhul. Csontozzuk ki és vágjuk a húst apró darabokra. Olvasszuk meg a vajat, majd pirítsuk benne néhány percig a lisztet és a hagymaport. Adjuk hozzá a tejet, a húst, és főzzük néhány percig. Öntsük rá a tejszínt, és állandó kevergetés közben főzzük egy kevés ideig. Vegyük le a tűzről, sózzuk, öntsük bele a citromlevet, tegyük hozzá a keménytojás-szeleteket. Forrón tegyük tálra, majd paradicsomszeletekkel díszítsük. Kenyérrel szokás tálalni.