6 db. szalonkát szaftosra sütünk, ezeket kibontjuk, kicsontozzuk, ezen húst gépen ledaráljuk mozsárba tesszük, egy 1/2 doboz szarvas-gombát finomra megtörünk, ezen nyert masszát finom szitán áttörjük, 8 lap olvasztott Gelatint, só, fehér.bors, pástétomfűszer, Vorcheszter, Cognac és Madeirával ízesítjük,

3 deczi keményre vert tejszínhabot könnyen bekeverünk, ezen masszát az állványon levő hasonló formájú kéregbe öntjük, a massza közepébe egy körülbelül 2 cm átmérőjű kerek hosszú kiszúrót helyezünk, ezen kiszúróból kávéskanállal kiszedjük a masszát, üregbe Cognacoba és pezsgőbe kocsonyázott cseresznyét töltünk, ezt megfagyasztjuk a kivett masszát a tetejére spricceljük és végül az állványon lévő kéreg formájú fedővel leborítjuk.
A cseresznye kocsonya elkészítése:
80 szem friss vagy czukorba eltett cseresznyét egy Castrolba teszünk, ehhez 3 deci magyar pezsgőt egy 1/2 vörös narancsnak a levét öntjük, ezt lassan egy óra hosszáig pároljuk, a levet leszűrjük amelyhez 5 lpa Gelatint teszünk, tojás fehérjével megtísztítjuk és átszűrjük, ehhez 1 deci francia Cognacot, ha ezen Gelee sűrűsödik a cseresznyét házzá keverjük.
Kiállítási alkalomra combinálta
O l á h  G y á r f á s  M i h á l y

Scroll to top