Tartalomjegyzék

ANGOLNÁVAL TAKART RIZS (Unagi domburi)

Hozzávalók:

30 dkg főtt rizs (lásd: góhan)
1 kg angolna
3 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál mirin
(helyettesíthetjük: 2 evőkanál édes vörösbor, 2 evőkanál szójaszósz
és 2 kávéskanál cukor keverékével)
1 dl étolaj

Főzzük meg az angolna fejét és nagyobb csontjait 8 dl vízben, majd szűrjük le, s tegyük bele a szóját, a mirint (vagy amivel helyettesítettük), és hagyjuk néhány percig állni. Ezalatt az angolna húsát vágjuk hosszában ketté, és szeleteljük 8-10 cm-es darabokra. Az angolnadarabokat tűzzük fel hurkapálcikákra, és sütés előtt mártogassuk a korábban készített lébe, majd minden falatot 1 percre mártsuk a forró étolajba. Tegyük a főtt rizs tetejére, és öntsük le a maradék lével.