Tartalomjegyzék

JÁVAI CITROMOS CSIRKE (Ajam bumbu djeruk)

 

Hozzávalók:

egy nagyobb (2 kg-os) csirke
1,5 dl olaj
1 kiskanál finomra vágott vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma összetörve
1/2 kiskanál őrölt köménymag
1/2 kiskanál őrölt koriander
1/4 kiskanál őrölt kurkuma
1/2-1 kiskanál chili ízlés szerint
1 evőkanál szója
1 kávéskanál só és őrölt bors ízlés szerint
3 citrom

A csirkét darabokra vágva az olajban átsütjük. Miután kivettük, ugyanabban az olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát és az összetört fokhagymát, majd hozzáadjuk a fűszereket (őrölt kömény, koriander, kurkuma, chili, szója, só, bors). Jól összekeverjük s kis lángon egy-két percig pároljuk. Visszatesszük a lábasba a csirkedarabokat, levével jól megöntözzük, s körülbelül fél órát - amíg puha nem lesz - főzzük. Ezután az egyik citrom levét a csirkére öntjük, míg a másik két citromot félbevágva adjuk hozzá, s három-négy percig tovább főzzük.

 

Scroll to top