Tartalomjegyzék

NYÁRSON SÜLT HÚS (Kebab)

Hozzávalók:

1 kg sertéstarja vagy comb
2-3 hagyma
8-10 paradicsom
5-6 zöldpaprika
2 evőkanál vörösbor
1 teáskanál só és őrölt bors

A sertéstarját vagy combot nagy kockákra vágjuk. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott hagymát, a vörösbort, sót, őrölt borsot. Az egészet jól összedolgozzuk, majd egy napig állni hagyjuk a hűtőben. Másnap nyársokra tűzzük, és lehetőleg faszénparázs fölött megsütjük.
A következőképpen készítünk salátát hozzá: nyársokra tűzzük a paradicsomokat és zöldpaprikákat. Faszénparázson megsütjük, lehámozzuk s összekeverjük azzal a hagymával, amelyben a húst hagytuk állni. Sóval, borssal fűszerezzük.