Nyomtatás

 

3/4 kiló vadsertés czombot 10 deka nyers szalonnával ledarálva mozsárba finomra megtörjük. ehhez 8 tojás fehérét 5 deka liszt panátot, fűszereket, Vochestert és Cognacot keverünk, ezen masszát szitán áttörjük 3 vadsertés bélszin filet vékonyra kiverünk, megsózzuk, fűszerezzük porcelán tálba helyezzük, 1/2 deci vörös bort, 1/2 deci Madeirát és kevés Vochester öntünk, ezt 2 órán át hagyjuk állni, ezen egyik kivert bélszín filet közepére ujjnyi vastagságú fűszerezett  libamájat hosszába helyezünk ezt összegöngyöljük és vékony szalonnába csavarjuk, ugyanezen eljárás történik a másik két bélszín filetvel, csak azzal a különbséggel, hogy az egyik szarvasgombával, a másik pedig szép piros páczolt nyelvvel lesz töltve,

most az állványon levő hasonló formát kéreg tésztával kibéleljük, ennek aljába az áttört 1/4 részét helyezzük és erre koszorú formára a szarvasgomba bélszín filet, ismét áttörtet és erre a nyelves bélszín filet, ezt áttörttel letakarjuk, kéreg tésztával befedjük és gyenge tüznél 2 órán át sütjük, ezután a kéreg tésztán egy korona nagyságú nyílást csinálunk és az egészet szitára borítjuk és nem egész kihűlt állapotban a formát kiemeljük a kérget megfordítjuk és eredeti alapba helyezzük, a nyílásba vadsertés Geleet öntünk ezt az állványon levő hasonló kéreg fedővel letakarjuk a fedő közepébe nyílást alkalmazunk és szintén vadsertés Geleevel megtöltjük a tetejét díszítjük.
Kiállítási alkalomra combinálta:
O l á h  G y á r f á s  Mi h á l y.