Tartalomjegyzék

RASOMALAI (Bengáli édesség)

Hozzávalók:

2 l tej
1 kanál ecet
1-1 kiskanál liszt és búzadara
50 dkg kristálycukor
1 evőkanál mazsola
néhány csepp rózsavíz

Másfél liter tejet felforralunk, majd hozzáadunk 1 kávéskanál 10 %-os ecetet 1 liter vízben elkeverve. Lassan keverjük a tűzről levéve amíg a tej megsűrűsödik, összemegy. Kb. 5 percig pihentetjük.
Ezután az egészet szűrő ruhán átszűrjük, a visszamaradó tiszta sűrű tejet elkeverjük 1 kiskanál liszttel, 1 kiskanál darával, majd a masszából 12 lapos labdát formálunk.
50 dkg cukorból és másfél liter vízből 10 perc alatt szirupot főzünk, s a tejlabdákat lassú tűzön kb. 25 percig főzzük benne. Ha megfőttek üvegtálra tálaljuk. Közben fél liter tejet lassan forralunk 20 percig, hogy kissé sűrűsödjön, ízesítjük néhány csepp rózsavízzel és a kitálalt tejlabdákra öntjük. A labdák tetejét mazsolával és rózsaszirommal díszítjük.

Megjelent: Aladdin konyhája című könyvben
Szerkesztette:Oláh Tamás és Raj Tamás
(Minerva, 1986, 131-154. oldal)