SHAHI TUKRE (mogul ételkülönlegesség)
Hozzávalók: (8 személyre)
1 l tej
5 szelet kenyér
3 kávéskanál olaj vagy ghí a sütéshez
8 evőkanál cukor
1/2 evőkanál kardamómpor
1/2 evőkanál sáfrány
0,5 dl tejszín
2,5 dkg mandula, ugyanennyi dió és pisztácia (meghámozva, megsütve és feldarabolva)
2,5 dkg mazsola és kesudió (megsütve és feldarabolva)
Vágjunk apró kenyérszeleteket. Süssük át aranybarnára, majd tegyük félre. A tejet addig forraljuk, amíg az eredeti mennyiség felére nem csökken. Adjuk hozzá a cukrot, és főzzük, míg szirup állagú nem lesz. Keverjük bele a kardamómport. Helyezzük a megsütött kenyérszeleteket a tejszirupba, és főzzük lassú tűzön, míg az összes nedvesség el nem tűnik belőle. Vegyük le a tűzről. Áztassuk a sáfrányt 1 evőkanál forró tejben 5 percig, majd verjük fel pástétommá. Öntsük a tejszínt a kenyérre, és adjuk hozzá a sáfrányt. szórjuk meg mandulával, dióval, pisztáciával, mandulával és kesudióval. Tálalás előtt egy órát hagyjuk állni.
Az indiai konyha - SHAHI TUKRE
- Részletek
- Írta: Karsai György
- Kategória: Receptek
Tartalomjegyzék
12. oldal / 22