Tartalomjegyzék

TEPSIS HÚS (Lehme bisszinijje)

Hozzávalók:

1 kg hús (bárány, birka vagy marha)
50 dkg hagyma
50 dkg paradicsom
4-5 erős zöldpaprika
3 evőkanál szemne
1 evőkanál só
őrölt bors
3 szegfűbors őrölve vagy 1 kávéskanál fahéj esetleg 1/2 kávéskanál reszelt szerecsendió 1/4 kávéskanál csípős, őrölt cayenne bors

Daráljuk meg a húst, és jól keverjük el a hajszálvékonyra szelt hagymával, 2-3 apróra vágott paradicsommal, 2 csokor finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, csapott kávéskanál borssal, 1/2 kávéskanál szegfűborssal vagy fahéjjal, kevés reszelt szerecsendióval (elhagyható), esetleg csípős cayenne borssal. Egy tepsit kenjünk ki szemnével, terítsük szét benne a fűszerezett húskeveréket, egy-két kanál szemnét tegyünk a tetejére, és díszítsük gazdagon 3-6 cikkekre vágott paradicsommal, 4-5 hegyes, erős zöldpaprikával, esetleg 1-2 cikkekre vágott hagymával. Helyezzük forró sütőbe, és közepes tűznél süssük puhára. Vigyázzunk, nehogy a hús kiszáradjon. (Néhány csepp vizet locsolhatunk rá a sütés elején.)