MAGREBI HÚSOS ZÖLDSÉGEK
Hozzávalók:
50 dkg hús (birka, marha vagy csirke)
2 evőkanál olaj
2-3 hagyma
1-2 paradicsom
csipet kurkuma
1/2 kávéskanál őrölt bors
1/2 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál só
néhány szál petrezselyemzöldje
1/4 kávéskanál római kömény
1-1,5 kg zöldség (zöldborsó vagy zöldbab, vagy félbevágott sárgarépa, vagy cukkini, vagy padlizsán, vagy burgonya, vagy répa és padlizsán együtt)
Tegyük forró (esetleg olíva)olajba a húst, a cikkekre vágott hagymát, a félbevágott paradicsomot (vagy egy kis kanál pürét) és a fűszereket, néhány szál petrezselyemzöldet, és sózzuk meg. Kb. 5 perc múlva öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzzük puhára, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Marokkóban kenyérrel eszik, de egyszerű rizzsel is finom. Ez a marakáknak egy észak-afrikai változata.
Az arab konyha - MAGREBI HÚSOS ZÖLDSÉGEK
- Részletek
- Írta: Timaffy Tünde
- Kategória: Receptek
Tartalomjegyzék
16. oldal / 22