15. oldal / 22
BÁRÁNY ASZALT SZILVÁVAL (Tadzsin magrebi)
Hozzávalók:
1 kg báránycomb
25 dkg aszalt szilva
2-3 evőkanál szemne
1-2 hagyma
só
csipet gyömbér
1 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál őrölt bors
2 evőkanál méz
Az aszalt szilvát előző este beáztatjuk. 2-3 evőkanál szemnében vagy olajban forgassuk meg a néhány nagyobb darabra vágott húst, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót és a fűszereket tegyük bele. Lefedve legalább két óráig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Adjuk hozzá a szilvát, főzzük újabb 20 percig, ezután csurgassuk bele a mézet, s tegyük vissza még 15 percig főni. Kenyérrel eszik a marokkóiak, de rizzsel is tálalhatjuk.