21. oldal / 26
CSIRKECURRY (Kari ajam)
Hozzávalók:
egy közepes méretű (kb. 1 kg-os) csirke
5 dkg vaj
2 vöröshagyma
1 kiskanál őrölt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
5 dl kókusztej
1 teáskanál só
A csirkét negyedekre vágjuk és megsózzuk. A hagymát a vajban üvegesre pároljuk, majd kivesszük a lábasból. Ugyanebbe a vajba belehelyezzük a fűszereket (chili, kurkuma, curry, őrölt gyömbér, tört fokhagyma), és kis lángon néhány percig pároljuk. Hozzátesszük a csirkét, s mindkét oldalán egy kicsit megsütjük. Hozzáadjuk a párolt hagymát, beleöntjük a kókusztejet. Fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig főzzük, amíg puha nem lesz. Ezt követően a fedőt levéve még öt percig főzzük.