Tartalomjegyzék

JÁVAI MARHAHÚS (Rijsttafel daging lembu)

 

Hozzávalók:

50 dkg bélszín
2 evőkanál olaj
2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
késhegynyi chili
1,5 dl kókusztej

A marhahúst az olajban kissé átsütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a chilit, jól összekeverjük, és addig pirítjuk, amíg a hagyma aranybarna nem lesz. A kókusztejet hozzáöntjük, s állandóan keverve 10-20 percig főzzük.
Tálalása: Az étel nevében szerepel a bevezetőben említett rijsttafel (rizstál), ez a tálalás módjára utal. Vagyis a jávai marhahúst - többnyire más fogásokkal együtt - párolt rizs mellé adjuk. A fogások száma, összetétele változó lehet. Kísérőként, mintegy körítésként a fent említett ételek szinte bármelyike (különösen az "előételek") felhasználható. A rijsttafel mellé hideg, világos sört szokás inni.