Tartalomjegyzék

MARHAHÚS SZÓJASZÓSZBAN (Semur daging)

 

Hozzávalók:

1 kg pörköltnek való marhahús
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt gyömbér
3/4 kávéskanál szerecsendió
csipet őrölt bors
2 szegfűszeg
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál citromlé
1 kávéskanál só
3 evőkanál olaj

Az apróra vágott vöröshagymát, az összetört fokhagymát, az őrölt gyömbért, szerecsendiót, borsot és a szegfűszeget olajban megpirítjuk, majd a kockára vágott hússal tovább sütjük. Cukorral, szójaszósszal, citromlével és sóval ízesítjük. Felöntjük vízzel, lefedjük, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.