14. oldal / 26
SÜLT MÁJ (Sambal goreng hati)
Hozzávalók:
50 dkg bármilyen máj
4 kávéskanál chili
1/2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom héja reszelve
3 kávéskanál curry
1 1/2 kávéskanál cukor
2,5 dl kókusztej
1/2 érett paradicsom
2 evőkanál olaj
Az apróra szeletelt vöröshagymát, a fokhagymát és a chilit összekeverjük, és kb. 2 evőkanál olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott májat, és addig sütjük, amíg világosbarna nem lesz. Ezután a curryvel, citromhéjjal, apróra vágott, hámozott paradicsommal, cukorral és kókusztejjel ízesítjük. Fedő nélkül, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a szósz megsűrűsödik.