11. oldal / 26
FŰSZERES CSIRKE (Ajam bumbu rudjak)
Hozzávalók:
1 fiatal csirke
3-4 szem mandula őrölve
2 gerezd fokhagyma
1 1/2 vöröshagyma
6 erős paprika
1 1/2 kávéskanál őrölt koriandermag
1/2 kávéskanál kurkuma
2 kávéskanál curry
3 dl kókusztej
1/2 citrom reszelt héja
1 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
1 evőkanál olaj
A csirkét darabokra vágjuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és az erős paprikát, hozzáadjuk az őrölt mandulát, a koriandert, a kurkumát és a curryt, majd az olajban megpirítjuk. Hozzáöntjük a kókusztejet, beletesszük a csirkét, a citromreszeléket, a cukrot, sót ízlés szerint, valamint a szóját, és fölforraljuk. Fedő nélkül addig főzzük, amíg a csirke megpuhul és a szósz besűrűsödik.