SÁRGABORSÓS HÚS (Horeste gejme)
Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó
50 dkg marhahús
1 hagyma
5 dkg vaj
7 dkg sűrített paradicsom
2 burgonya
1 kávéskanál só
1 kávéskanál curry,
kurkuma és fahéj
1 citrom héja
1/2 citrom leve
2 dl olaj
A sárgaborsót kevés vízben félig megfőzzük és félretesszük. A marhahúst 2 cm-es kockákra daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk és vajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, pár percig kevergetjük, hogy jól átsüljön. Sóval, curryvel, kurkumával, fahéjjal fűszerezzük. Hozzáöntünk 2 pohár vizet, és fedő alatt pároljuk. Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Beletesszük a félig megfőtt sárgaborsót. Citromlevet adunk hozzá, és citromhéjat reszelünk bele. Gyenge lángon tovább főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, s ropogósra sütjük. Tálalás előtt a sült burgonyát ráterítjük a sárgaborsós húsra. Polóval együtt fogyaszthatjuk.