Tartalomjegyzék

ZÖLDSÉGES HÚS (Horeste gormeszebzi)

Hozzávalók:

50 dkg marha- vagy bárányhús
2 középnagyságú hagyma
8 dkg vaj
4 csomó petrezselyem
3 csomó hagymazöldje
2 csomó zellerzöldje
10 dkg sóska
50 dkg spenót
1/2 kávéskanál só,
őrölt bors és curry
1 teáskanál mentafű
1 citrom héja
1 kávéskanál citromlé

1 fej hagymát apróra vágunk, és vajban megfonnyasztjuk, megsózzuk, curryvel, paprikával, borssal fűszerezzük, s hozzáadjuk a kockára darabolt húst. Pár percig kevergetjük, hogy a hús jól átsüljön, majd 2 pohár vizet hozzáöntve, jól lefedve pároljuk. Közben a petrezselyem-, a zeller-, a hagymazöldjét, a sóskát apróra vágjuk, s hozzátesszük a húshoz. Ha a víz elfő, újra öntünk hozzá. A megtisztított spenótot apróra vágott hagymával 3 dkg vajban megforgatjuk. Sóval, borssal, curryvel és egy teáskanálnyi mentafűvel fűszerezzük. Az így elkészített spenótot hozzáadjuk a húshoz. Belereszeljük egy citrom héját, és citromlével ízesítjük. Polóval együtt tálalhatjuk.