4. oldal / 23
PARADICSOMOS PADLIZSÁN TOJÁSSAL
(Mirza gaszemi)
Hozzávalók:
3 padlizsán
50 dkg paradicsom
4 tojás
2-3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál őrölt bors és só
3 evőkanál olaj
1/2 citrom leve
A padlizsánokat meghámozzuk, majd kettévágjuk, s olajban kisütjük. Ezután villával szétnyomkodjuk, s az egészet összekeverjük a lehéjazott, összevagdalt paradicsommal. Beleaprítjuk a fokhagymát. Kurkumával, borssal, sóval ízesítjük. Ezután felverjük a tojásokat, s leöntjük vele a padlizsános keveréket. Lassan kavargatva kis lángon főzzük. Miután elkészült, citromlét öntünk rá. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.