Tartalomjegyzék

SERPENYŐS KEBAB (Tave-kebab)

Hozzávalók:

50 dkg darált marhahús
5 hagyma
5 burgonya
4-5 tojás
1 teáskanál só
1 kávéskanál curry,
majoranna és őrölt bors
2 dl olaj

A darált marhahúsba 1 fej finomra reszelt hagymát teszünk. Sóval, curryvel, majorannával, borssal fűszerezzük. Jól összedolgozzuk. Kis fasírtokat formálunk belőle, és forró olajban kisütjük. Félretesszük.
A 4 fej hagymát hosszú csíkokra vagy karikákra, a burgonyát 1 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, s olajban külön-külön ropogósra sütjük, s a serpenyőből kivesszük.
Ezután a serpenyőt fasírtokkal kirakjuk, rátesszük a burgonyát és a tetejére a hagymát. Visszatesszük a tűzre, és átforrósodás után leöntjük a felvert, megsózott tojásokkal. Ha a tojás megsült, levesszük a tűzről, és azonnal tálaljuk. Paradicsom- vagy uborkasalátával fogyasztjuk.