Tartalomjegyzék

CSANAHI

Hozzávalók:

50 dkg birkahús
50 dkg burgonya
5-6 padlizsán
3 dkg farokfaggyú
4-5 hagyma
1 pohár paradicsomlé
50 dkg paradicsom
1/2 kávéskanál őrölt bors
1/2 csípős, csöves paprika
1 csomó petrezselyemzöldje
2 kávéskanál só

A kockára vágott húst besózzuk és félretesszük. A burgonyát nagy kockákra, a hagymát pedig karikákra vágjuk. Hosszában bevágjuk az egészben hagyott padlizsánt, és a nyílásba belerakunk egy darabka megborsozott és megsózott farokfaggyút, valamint ízlés szerint a különböző apróra vágott fűszernövényeket. Mázas cserépedénybe vagy tűzálló tálba először beletesszük a már elkészített húst, majd rá a burgonyát, ezután a padlizsánt, a hagymát és végül az egészben hagyott paradicsomot. A tetejét meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, rátesszük a karikára vágott csípős paprikát, és megsózzuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, és befedve sütőben megsütjük. Ugyanabban a tálban tálaljuk.