LABIO (Zöldbab dióval)
Hozzávalók:
30 dkg zöldbab
2-12 dkg dióbél
2-3 hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 szál bazsalikom, ugyanennyi csombor, petrezselyemzöldje, kapor és korianderzöld
1 evőkanál borecet vagy gránátalma leve vagy tkemalimártás
2-3 karika csípős, csöves paprika
2-3 szál zöldhagyma
1/4 gránátalma
1-2 kávéskanál só
A megmosott, 2-3 centiméteres darabokra tört vagy vágott zöldbabot megfőzzük, leszűrjük, és kézzel kinyomjuk belőle a vizet. A dióbelet, a sót, a fokhagymát, a csípős, csöves paprikát és a korianderzöldet együtt jól összetörjük vagy húsdarálón ledaráljuk, hozzáöntjük az ecetet vagy a gránátalma levét vagy a tkemalimártást, hozzáadjuk az apróra vágott többi fűszernövényt, és összekeverjük a zöldbabbal. Tálalás előtt díszíthetjük apróra vágott zöld fűszerekkel vagy gránátalmaszemekkel.