Tartalomjegyzék

GYÜMÖLCS PAYASAM (Pazha Prathaman)

Hozzávalók:

2 evőkanál ghí
50 dkg apróra vágott banán
25 dkg barna cukor
5 dl tej vagy kókusztej
1/4 teáskanál gyömbérpor
1/4 teáskanál kardamómreszelék

Melegítsük meg a ghít egy, lehetőleg teflonbevonatú lábasban. Tegyük bele a banánt, és kavargassuk 10 percig. Nyomkodjuk szét a gyümölcsöt egy kanállal. Öntsünk hozzá 2,5 dl vizet, és főzzük 10 percig, míg a gyümölcs teljesen meg nem fő. Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el, míg szirup nem lesz a főzet. Öntsük hozzá a tejet, és főzzük még 20 percig. Szórjuk rá a száraz gyömbérport, és vegyük le a tűzről. Szórjuk meg kardadómmal, és keverjük jól el. Hűtsük le.