Tartalomjegyzék

RIZS PADLIZSÁNNAL VAGY ZÖLDBABBAL
(Vangi bath vagy pattani bath)

Hozzávalók:

70 dkg puhára főtt rizs
3 evőkanál olaj
1,5 teáskanál mustármag
kb. 35 dkg padlizsán (vagy zöldbab)
3 evőkanál apróra vágott zöldpaprika (csípős!)
vagy pirospaprika
1,5 teáskanál só
1 teáskanál kurkumapor
3 evőkanál citromlé

Főzzük meg a rizst. Egy széles edényben süssük meg olajban a mustármagokat. Keverjük hozzá a padlizsánt vagy a zöldbabot. Öntsünk 1-2 evőkanálnyi vizet a zöldségre. Fedjük le az edényt, főzzük 10 percig, időnként keverjük meg. Sózzuk meg és keverjük bele a kurkumát és az apróra vágott zöldpaprikát. Keverjük hozzá a rizst. Fedjük le és főzzük még 5 percig. Vegyük le a tűzről, és öntsük hozzá a citromot.

ÍZESÍTETT JOGHURT (Pachadi vagy raita)

Az indiai étkezéseknél előétel, ill. az első és második fogás között felszolgált étel. Néhány fajtája: