Tartalomjegyzék

(Csavan musi)

Hozzávalók (6 személyre):

6 gomba
1/2 csirkemell kicsontozva
12 apró tengeri rák húsa
(vagy egy 6 cm-es kockákra vágott sajt)
6 nagy spenótlevél vagy zellerlevél
6 puhára főtt gesztenye
(vagy 6 evőkanál zöldborsó)
1 evőkanál szójaszósz
2-3 teáskanál szake vagy száraz sherry
6 tojás
6 dl csirkehúsleves
1 dl tejszín
2 teáskanál só

A csirkehúst, a rákot, a spenótlevelet, a gesztenyét (illetve a helyettük ajánlott sajtot, zellerlevelet, zöldborsót), a szakét (illetve a sherryt) osszuk szét hat egyenlő részre, és az egyes adagokat tegyük porceláncsészébe. A gomba szárát vágjuk apróra. Verjük fel a tojásokat, tegyük bele a sót, a tejszínt, a húslevest, az apróra vágott gombát, és öntsük a csészékbe. Tegyünk mindegyikre 1-1 gombafejet és locsoljuk meg szójaszósszal. A csészéket takarjuk le alufóliával, és szorosan kössük le. Töltsünk egy lábosba kb. 3 cm magasan vizet, s állítsuk bele a csészéket. Takarjuk le fedővel, körülbelül 25 percig forraljuk. Az ételt azokban a csészékben tálaljuk fel, amelyekben elkészült.