Tartalomjegyzék

CSIHIRTMA

Hozzávalók:

80 dkg csirke vagy 50-70 dkg bárányhús
5 hagyma
2-3 tojás
1-2 evőkanál borecet
4 szál korianderzöld
1/4 teáskanál őrölt fahéj
ízlés szerint só és
1/4 kávéskanál őrölt bors

A hagymát apróra vágjuk vagy húsdarálón ledaráljuk, és fazékban megfonnyasztjuk a csirke vagy a bárány zsírján. Hozzáadjuk a megmosott, földarabolt húst, és tíz-tizenöt percig pároljuk. Ezt követően 2-2,5 liter hideg vizet öntünk a húsra, és egy-másfél órát főzzük. Amikor a hús már puha, hozzáadjuk az apróra vágott korianderzöldet, a sót, az őrölt fahéjat, esetleg egy kis őrölt borsot, és még tíz percig főzzük.
Tálalás előtt fölverjük a tojásokat, hozzáöntünk egy kevés borecetet, és beleöntjük a fazékba. A levest forralásig hevítjük, vigyázva, hogy ne forrjon fel.