Tartalomjegyzék

BOZARTMA

Hozzávalók:

2-2,5 kg tyúk vagy pulyka
50 dkg hagyma
5-6 szál korianderzöld
3 szál petrezselyemzöldje
1-2 szál kapor és menta
1 kávéskanál sáfrány és őrölt bors
2 kanál só

A tyúkot vagy a pulykát darabokra vágjuk, beletesszük egy fazékba, és olaj nélkül, lefedve pároljuk. A párolás közben keletkező levet kimerjük, és beleöntjük egy másik edénybe. A megpárolt húshoz hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, a párolás közben keletkezett húslét, és még 10-15 percig pároljuk. Ezután hozzáöntünk 2-2,5 liter vizet, és tízperces forralás után hozzáadjuk az apróra vágott korianderzöldet, a petrezselyemzöldjét, a kaprot, a mentát, a sáfrányt, a borsot, a sót, és az első forrástól számítva még tíz percig főzzük.