Tartalomjegyzék

HINKALI

Hozzávalók a tésztához:

kb. 25 dkg liszt
2,5 dl víz

A töltelékhez:

50 dkg bárányhús vagy 50 dkg disznóhús, vagy zsíros marhahús (30 dkg) és disznóhús (20 dkg) keveréke vagy zsíros marhahús (30 dkg) és bárányhús (20 dkg) keveréke
3 hagyma
2 kávéskanál őrölt bors
2-3 kávéskanál só

A töltelékhez a húst a hagymával együtt húsdarálón ledaráljuk, megsózzuk, megborsozzuk, alaposan összekeverjük, és hozzáöntünk fél pohár langyos vizet.
A tészta készítéséhez a lisztet beleszórjuk egy edénybe, hozzáöntjük a vizet, s egy csipet sóval összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és teáscsészealj nagyságú kerek darabokat vágunk ki belőle. Minden lapocska közepére egy evőkanál darált húst teszünk, majd a tészta széleit a középpont fölött összefogjuk és megcsavarjuk. Enyhén sós, forró vízben kb. 10-15 perecig főzzük, amíg a tészták föl nem jönnek a víz felszínére, majd leszűrjük és melegen tálaljuk.

Megjelent: Aladdin konyhája című kötetben
Szerkesztette:Oláh Tamás és Raj Tamás
(Minerva, 1986, 103-130. oldal)