Tartalomjegyzék

ADZSAPSZANDAL

Hozzávalók:

5 közepes nagyságú padlizsán
2-3 burgonya
30 dkg hagyma
50-70 dkg paradicsom
3-4 szál korianderzöld, ugyanennyi petrezselyemzöldje, bazsalikom, csombor, menta és kapor
2 evőkanál vaj vagy olaj
1/2 csípős, csöves paprika
3 kávéskanál só

A megmosott padlizsánokat héjastul másfél-két centiméter vastag karikákra szeljük. A burgonyát nagy kockákra, a paradicsomot negyedekre, a hagymát karikákra vágjuk, a korianderzöldet, a petrezselyemzöldet, a bazsalikomot, a csombort, a mentát és a kaprot finomra vágjuk. Az edény legaljára tesszük a hagymát, rá a padlizsánt, a burgonyát, majd a zöld fűszereket, a csípős paprikát, a paradicsomot és az olajat vagy a vajat. Fedővel befedjük, és egy órát főzzük.