Oláh Tamás
Navigáció váltása

Magyar konyha - Burgonya-törve

  • Nyomtatás
  • E-mail
Részletek
Írta: Zilahy Ágnes
Kategória: Receptek

Tartalomjegyzék

  • Magyar konyha
  • Magyar konyha
  • Közönséges husleves
  • Köménymagos-leves.
  • Gulyáshus
  • Paszuly-leves
  • Csiga tészta készitése.
  • Vizes galuska
  • Turos-gombócz
  • Burgonya-törve
  • Főtt marhahus párolva
  • Kirántott sonka
  • Velős szeletek
  • Vese-velővel
  • Sonkás-omlett
  • A tavas káposzta
  • Töltött-káposzta
  • Közönséges töltött-káposzta
  • Hussal összerakott káposzta
  • Töltött karalábé
  • Töltött zöld paprika
  • Marhahus paprikás
  • Szalonnával tűzdelt vesepecsenye
  • Töltött borjuszegy
  • Rántott csirke
  • Töltött csirke
  • Paprikás-csirke
  • Libasült
  • Serpenyős rostélyos
  • A főtt marha-nyelv
  • Marha pecsenye zöldséges mártássa
  • Erdélyi tokány
  • Az őz derék páczolva
  • Páczolt nyul
  • A szegedi halpaprikás
  • Tejfeles halpaprikás
  • A rántott harcsa
  • A kürtös kalács
  • A király-kalács
  • Az arany-galuska
  • Minden oldal
10. oldal / 40

Burgonya-törve.

Néhány nagy burgonyát főzzük meg hajába, tisztitsuk meg és törjük össze forró fakanállal; egy lábasba tegyünk egy kanál zsirt; ha ez forró lesz, tegyünk bele egy bádog kanál lisztet. Egy perczig hagyjuk a lisztet forró zsirban, akkor tegyük az összetört burgonyát közé, öntsünk reá egy meritő-kanál forró vizet és kellőleg sót, kavarjuk jól el, egy pár kanál édes tejfelt is tegyünk bele, aztán fedjük be és tálalásig hagyhatjuk jó meleg helyen, mert nem romlik el.

  • Előző
  • Tovább
  • Ön itt van:  
  • Home
  • Receptek
  • Magyar konyha

Vissza a tetejére

© 2023 Oláh Tamás