Mohás Lívia

József Attila-díjas író,
pszichológus

"Köszönöm a szépséges verseskötetet, szívből gratulálok. Olvasom és igazán gyönyörködöm. Több a szomorúság, mint gondoltam volna, a szép gondolatok seregében.”

"Oláh Tamás már korábban is sok, nagyon értékes munkát végzett a magyar kultúra érdekében, a társadalom szellemi értékeinek gyarapításában, amit meg újabban a magyar nyelv, a vers művészete terén alkotott kiváltságosan ritka és nagyszerű dolog. Verseiben különösen megkapó a roppant széles tematika, úgy érezhető, hogy a nagybetűs élet minden egyes szegmensét, részletét, hatalmas és kicsi megnyilvánulását begyűjtötte lelkébe, nem győzi csodálni a világ érdekes sajátosságait, sokféleségét, ellentmondásait – ezeket énekli meg és hozza közel az olvasó szívéhez. Versei és azok tematikája nem csak horizontálisan tágak, hanem vertikálisan, mélységükben is megragadnak. Mondhatni a transzcendens érintését tapasztáljuk némely ponton. Egy másik jellegzetesség, amit a magam részéről nagyon kedvelek: költészetében a sorok mögött bujkáló humor és derű."

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Újdonságok

 • Kagylók

  Szélillatok tágították
  a kékség terét,
  az ég fehér fedői mögül
  a nap zápora ömlött a sekély vízre.

  Tengeri, Rendszerhéj, Kagyló, Minta

  Bővebben ...  
 • A kitörés pszichózisa

  A Gilgames-eposz mélyrétegeiről

  Történelmi előzmények

  1872 novemberében George Smith angol asszirológus a British Museum archeológiái anyagában a Bibliából ismerős szöveg­részletre bukkant: „Niszir hegyén megállt a hajó, Niszir hegye megállította a hajót, nem hagyta mozdulni… A hetedik nap érkeztével elengedtem egy galambot. A galamb elrepült, de nem akadt száraz helyre, nem volt, hát visszatért…” A töredékek alapján megállapította, hogy egy addig ismeretlen verses epikai művet fedezett fel, amelynek egy Gilgames nevű hérosz a főalakja.

  Bővebben ...  
 • Helyett

  Cukor helyett melasz, citrom helyett citrompótló, tea helyett planta, narancsszörp helyett Bambi, koksz helyett lignit, brikett helyett széniszap, kakaó helyett címet, gyújtós helyett TÜKER-alágyújtós, májpástétom helyett tepertő, csokoládé helyett nugát, sütemény helyett kukoricamálé, mandula helyett tökmag, mogyoró helyett tányérica, sonka helyett párizsi, rántott hús helyett rántott tök, húsleves helyett tökleves, vécépapír helyett újság, Bővebben ...  
 • Elérni, elérni...

  A vonat rohant, menekült
  a vastag sötétségből,
  a napfelkelte
  szédülete vonzotta,
  hajszolta magát,
  más akart lenni,
  szabad és győztes,
  aki utoléri és elfogja
  a nyújtózkodó
  sugarak,
  a hajnal nélkülözhetetlen
  kellékeinek valamelyikét.

  Képtalálat a következőre: „vonat tengerparton kép”

  Bővebben ...  
 • Szerkesztőség

  A friss lap még nyomdaszagú,
  telis-tele bölcs és érett képletekkel,
  őshonos virágok,
  jóllakott csillagok képeivel.
  Okos ábrák, meredek görbék,
  szabadon keringő űrhajók,
  a vasalt ismeretek terítik be
  panasszal teli színes éveimet.

  Bővebben ...  
Scroll to top