Tartalomjegyzék

PANDZSÁBI KOFTA-CURRY (6 személyre)

Hozzávalók:

50 dkg vagdalt birkahús
1 teáskanál apróra vágott gyömbér
1 teáskanál apróra vágott korianderlevél
1/2 teáskanál feketebors
2 zöld chilipaprika
3 teáskanál vegeta
3 nagy fej hagyma
3 nagyméretű paradicsom
1 teáskanál gyömbérpor
15 gerezd fokhagyma
6 zöld kardamóm
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál piros chilipor
2 teáskanál apróra vágott korianderlevél
kb. 15 dkg ghí

Keverjük valamennyi alapanyagot a vagdalt birkahússal jól össze. Készítsünk 12 db labdacsot a masszából. Forraljunk vizet kevés sóval, majd a labdacsokat dobjuk bele. Főzzük fedő nélküli edényben, míg meg nem keményednek. Öntsük le róla a vizet, és tegyük félre. Pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a kardamómot aranybarnára. Öntsünk rá kb. 1,5 dl vizet, tegyük bele a hámozott és apróra vágott paradicsomot, a gyömbért, a chiliport, a köménymagot, az ételízesítőt, és kavargassuk kb. 20-25 percig. Ezután süssük a labdacsokat pár percig az így elkészített anyagban. Adjuk hozzá azt a vizet, amelyikben a labdacsok főttek, és főzzük tovább, amíg szósz alakul a labdacsok körül. Szórjuk meg korianderlevél-reszelékkel. Forrón tálaljuk.