Tartalomjegyzék

BENGÁLI MANSHA (6 személyre)

Hozzávalók:

50 dkg birkahús
15-20 dkg apró burgonya
2 dl tejföl
2 közepes paradicsom
2 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kis gyömbér
néhány korianderlevél
1 teáskanál kurkumapor
1 evőkanál köménymag
csipetnyi só
2 evőkanál ghí

A felszeletelt burgonyát süssük meg kevés zsírban, és tegyük félre. Daráljuk meg a hagymát és a fokhagymát pástétomszerűvé. A szeletekre vágott birkahúst áztassuk a tejfölben és a darabolt paradicsomban 1 órán át. Melegítsünk olajat, tegyük bele a pástétomszerűvé darált hagymát, majd a többi ízesítőt, és süssük aranybarnára. Adjuk hozzá a birkahússzeleteket, és süssük élénkpirosra, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy a húst elfedje. Addig hagyjuk a tűzön, míg a víz el nem fő. Ezután adjuk hozzá a burgonyát, és hagyjuk a tűzön, míg a hús is, a burgonya is meg nem puhul. Korianderlevelekkel díszítve tálaljuk.