Tartalomjegyzék

TEJES PUDINGFÉLESÉGEK (Payasam)

Legtöbbször tésztából, dahlból, gyümölcsből és cukorból készül, esetleg kókuszlé adható hozzá.
Előételként vagy az étkezés után fogyasztják.

RIZS-DAHL PAYASAM

Hozzávalók:

kb. 25 dkg rizs
25 dkg dahl
1 evőkanál ghí
1 l víz
25 dkg barna cukor
25 dkg kókuszreszelék
3 dl tej
kb. 1/4 teáskanál kardamómpor

Süssük meg a rizst és a dahlt külön-külön ghíben, míg aranybarna nem lesz. Hagyjuk állni. Forraljuk fel a vizet, öntsük hozzá a dahlt, és főzzük 20 percig. Öntsük hozzá a rizst, és forraljuk, míg a dahl egészen megpuhul, a rizs pedig megfő. Adjuk hozzá a barna cukrot és a kókuszt. Kavargassuk lassú tűzön 5 percig. Forraljuk fel a tejet, hagyjuk forrni 10 percig, majd öntsük a payasamhoz. Néhány percig kavargassuk. Vegyük le a tűzről, és szórjuk meg kardamómporral. Hagyjuk kihűlni.