Tartalomjegyzék

CITROMOS RIZS (Elumichampazham sadam)

Hozzávalók: (6 személyre)

70 dkg puhára főtt rizs
6 evőkanál citromlé
3 teáskanál apróra vágott zöldpaprika (csípős!)
1,5 teáskanál apróra vágott gyömbérgyökér
1,5 teáskanál só
1 teáskanál kurkuma
3 evőkanál vegetárius olaj
3 evőkanál dahl
1,5 teáskanál mustármag
3 evőkanál apróra vágott korianderlevél vagy petrezselyemzöldje

Főzzük meg a rizst. Keverjük össze a citromlevet, a paprikát, a gyömbért, a sót és a kurkumát, majd öntsük a rizsre. Keverjük addig, amíg minden rizsszem el nem színeződik. Egy kisebb edényben süssük meg a dahlt és a mustármagokat az olajban. Amikor a mustármagok már ropogósra sültek, a dahl pedig aranybarna, keverjük a rizshez. Adjuk hozzá a koriandert, és keverjük jól össze.