Tartalomjegyzék

EPERHABKRÉM (Avajukikan)

Hozzávalók:

5 dkg cukor
12-18 nagy szemű eper
2 evőkanál nem ízesített zselatin

Tegyük a zselatint 1 dl hideg vízbe, és állandó kevergetés közben lassú tűzön főzzük, amíg fel nem olvad. Tegyük bele a cukrot. Ha a cukor felolvadt, vegyük le az edényt a tűzről, öntsünk hozzá még 3 dl vizet, és hagyjuk kihűlni. Tegyük a zselatin-cukor keveréket jég közé helyezett nagy tálba, és verjük fel habverővel. Helyezzük az eperszemeket egy kuglófformába, és öntsük hozzá a zselatinos habot. Várjuk meg, amíg megfagy.
Tálaláskor vágjuk szeletekre, ahogy a tortát szoktuk.

Megjelent: Aladdin konyhája című könyvben
Szerkesztette:Oláh Tamás és Raj Tamás
(Minerva, 1986, 211-237. oldal)