Tartalomjegyzék

TAKART RIZS HÚSSAL, TOJÁSSAL (Oajko domburi)

Hozzávalók:

25 dkg főtt rizs (lásd góhan)
2 csirkemell
15 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
1 dl húsleves
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál szake vagy brandy
4 tojás

Gyorsan elkészíthető ételféleség, amelyet Japánban párolt rizsen tálalnak fel.
Vágjuk apró darabokra a kicsontozott csirkehúst és a gombát, hintsük meg az áttört fokhagymával, s tegyük egy teflonserpenyőbe. Öntsük rá a húslevest, a szójaszószt és a szakét (illetve a brandyt), és süssük 8-10 percig. Verjük fel és süssük meg egyenként a tojásokat. Mindenkinek tegyünk egy-egy csészébe rizst, tegyük rá a gombás csirkét, legfelülre meg a rántottaszerűen megsütött tojást. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, petrezselyemzöldjével, de díszíthetjük paprikakrémmel is.